Ausztria borai
Magyar
Főoldal / Hírek
Személyes fiók
Kosár tartalma

KisBécs a Vievinum 2016 eseményén

Szakmai túrát tettünk Bécsben a Vivienum-on, mely Ausztria borainak egyik legnagyobb seregszemléje. Izgalmas tételekkel találkoztunk, de ezekkel úgyis szembesültök a KisBécs polcain, webshopjában, nem erről írunk most. Inkább hangulatokat mutatunk, hogy legközelebb Ti is kedvet kapjatok egy közeli, elérhető és profi rendezvényen kóstolni.

Egyrészt itt találod a fotóalbumot. Másrészt pár kiragadott "apróság", a teljesség igénye nélkül, szinte felsorolás jelleggel, ami a bécsi eseményt jól jellemzi.

Kezdetektől komoly kommunikáció zajlott. Ráadásul nem csak központi információk voltak, nem csak a világból bárhonnan regisztrált szakértők kaptak értesítőt, emlékeztetőt, felhívást, motivációt. Felpezsdült a teljes szakma, bármely pincészet Facebook oldalára látogattunk, mindenhol posztoltak, hívták a saját vendégkörüket is. Az eseményre érkezve pedig már a pályaudvaron találkoztunk az infókkal.

Több, mint 600 kiállító volt jelen, köztük mintegy 50-100 nemzetközi stand is, pár magyar csapattal. Érdekes lehet, hogy számukra mennyire volt izgalmas kiállítóként részt venni, milyen érzésekkel, eredménnyel zártak?

 

Folyamatos szolgáltatások, helybe megy minden

A rendezvény alatt folyamatosan körbejártak a fiatal fiúk-lányok. Feltöltötték friss barna kenyérrel a minden standon kint lévő kosarakat. A jeges zacskók és leázó címkék helyett előre hűtött jégakkuk voltak a boros palackok körül, amelyeket ugyancsak rendszeresen cseréltek. Pincészetenként 5-10 bor volt kint - szuper választékkal szembesültünk - mindig mindegyik megfelelő hőmérsékletű volt. Az üres üvegeket, dobozokat nem a standon tárolgatták, hanem a srácok szedték össze. Sorbanállás nélkül gyorsan cserélhettük az elnyűtt poharunkat, ahányszor csak szerettük volna.

Izgalmas szakmaiság, vidám precízség

A standokban a borászok álltak, komolyan vették az odatévedő civileket is, nem csak a szakmát. Lányaink nagy örömére feltűnően sok - több? -  volt a 35-40 körüli, angol nyelven is érdekfeszítően beszélő borász. Nem láttunk az asztalok mögött üldögélő, a telefonját nyomkodó "standőrt"; ha kellett megszólítottakodahívtak, aktívak és vidámak voltak, legyen szó akár a kiegészítő gyümölcslevek, vagy snack-ek kiállítóiról is. A tematizálás remek volt, jól átlátható, értelmezhető, könnyen követhettük, hol voltunk már és hova kell még menni. Mindenhol szépen szerkesztett, olykor kifejezetten kreatív, feltűnő kiadványokkal találkoztunk. A szenzációs helyszín - Hofburg - mintegy 20 különböző kiállító térrel, teremmel állt rendelkezésre.

A három napra 40 euro volt a belépő, amely magába foglalta a korlátlan kóstolást. A különböző mesterkurzusokra csak regisztrálni kellett, a belépő tartalmazta akár az összes szakmai kitekintést is. A rendezvényen 4 euro-ért már laktató, finom kolbászt és friss barna kenyeret ehettünk. A Lavazza kávé ingyenesen állt rendelkezésre korlátlanul, ha frissíteni akartunk. A mellékhelyiségben mindig volt kéztörlő papír, sorállást nem láttunk még a női toalettnél sem.

Most valóban nem írunk arról, hogy a borok milyenek voltak, részben mert őrült sokat kóstoltunk, másrészt, ami érdekes lesz, úgyis ajánljuk nektek az üzletben, webshopon. Amiben biztosak vagyunk, hogy itt még a legkényesebb ízlésű borrajongó sem maradt 3 tucat olyan bor nélkül, amely kielégíti az ízlését. 

A rövid leírásunk célja is az, hogy a következő alkalommal Ti is bátran vegyetek részt az eseményen, mert minden szempontból élmény és feltölt szakmailag és hangulatban egyaránt!

Ha pedig Ausztria borai Magyarországon, akkor a KisBécs továbbra is vár Titeket a legszélesebb hazai kínálattal.

Most már több, mint 150 különböző bor, több, mint 30 osztrák pincétől.
A portfólió széles a klasszis belépő szintű boroktól a fine wine tételekig.
40 különböző zöldveltelini,
30 különböző rajnai rizling,
10 különböző rosé
több, mint 10 különböző sauvignon blanc,
10 különböző kékfrankos,
10 különböző pinot noir,
közel 30 különböző cuvee,
rengeteg különleges szőlőfajta és amit még nem soroltunk fel itt külön.

Igyekszünk átmenteni a hangulatot és a minőséget a nagy Bécsből, ide a KisBécsbe. Várunk szeretettel!



 

2016.06.08. 09:26